Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.04.2012 23:21 - Феноменът всяко чудо за 3 дни в БГ медиите
Автор: bilingual Категория: Лични дневници   
Прочетен: 5254 Коментари: 8 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


... а понякога и за по-кратко

Ефектът на горещите новини, които разкриват нещо неочаквано, скандално и в повчето случаи шокиращо не може да се отрече. Мисля, че и БГ медиите са го овладяли този ефект по пример на водещи световни (западни) медии. Наскоро се сетих за едно от логотата на CNN, "We stay with the story", с което имат предвид, че следят развитието на водещи новини, а не само ги доколадват, така да се каже.

И това е което липсва на БГ журналистиката; последователност, постоянна информираност, и следене на равитието на важни моменти.

Има толкова много отминали "новини", които се потулиха и забравиха. Сещам се за случая с милионите на Масларова, за записите на Борисов и Танов, за убийството след това на Мишо Бирата, за запистите на лекарите и още много много други.

Не знам дали изобщо има разследваща журналистика в БГ, най-вероятно не.

От чуждата преса се осведомяваме, че под натиска на медийно внимание и отразяване, в момента в който се разчуе някакво неморално или незаконно дело на високо ниво, веднага се подават оставки, поднасят се извинения и се предприемат законови и наказателни действия.

В БГ това не е част от морала явно, нито пък от журналистическия подход. Каква полза имаме от това да ни бомбардирват с горещи новини, ако не се следи развитието на даден случай и ако нищо не се промени след това?




Гласувай:
11



1. murmashka - Нима?
20.04.2012 12:46
Наивен човек ли си ти? Как си представяш след случая ,,записите на Борисов и Танов" Бойко да си подаде отставката??? Тоя шопар ламти за власт като прасе за копаня,та дори и лайна ще яде само и само да я има а ти... Не! Наивен си все пак
цитирай
2. bilingual - айде по-спокойно,
20.04.2012 15:10
явно и ти се опитваш да си го представиш, но не можеш именно, защото няма натиск от медиите и от обществото това да се случи.
Дори в Унгария се случи наскоро; президентът им подаде оставка след като се разчу, че е плагиатствал.
цитирай
3. murmashka - Не
20.04.2012 15:30
Ти явно не разбираш че с тоя шоп Бойко такива неща не минават.Ако ще цяла България да говори,бойко ще казва че не е вярно и са го набедили.Тоя човек НИКОГА за нищо не е признал до сега че е сгафил или сгрешил. А ако някой журналист случайно напише нещо за неговите бакипи,получава съответната SMS и се скрива в черупката си за да не последва съдбата на тези които не са послушали да не говорят.
цитирай
4. bilingual - @ 3.
20.04.2012 16:38
това за ес ем ес-ите откъде е?
виж, прочети отново заглавието, става въпрос, че медиите нямат правилен подход и нямат последователност.
не е нужно да се съгласяваш, това е твой избор, но не карай и други хора да са страхливи, негативни и обезверени.
ако това, което казваш е така, значи сме се върнали в комунизЪма.
цитирай
5. murmashka - Че то ние не се и излизали от комнизма ...
20.04.2012 17:01
Че то ние не се и излизали от комнизма а ти говориш.Само гдето сега БКП се нарича ,,Герб" В тая псевдопартия са се събрали всички бивши комунисти от разни директори на предприятия при комунягите ,та до партийни секретари и останали дребосъци.Знаеш ли че в ,,Герб" няма ните един от ръководството им който да е е бил член на БКП?
цитирай
6. ka4ak - В твоя подкрепа!
20.04.2012 17:51
"Някак си ,не може да схванете,основното!Продължавате да размивате и по тоя начин,реално помагате на МВР!:(
Министър Цветанов,не може да дава характеристики,кой какъв е бил!След като ме е арестувал е длъжен или да ме обвини,или освободи,но ЖИВ!!!
ДРУГОТО СА ПОДРОБНОСТИ!
Недопустимо е,гражданин на България с белезници на ръцете,да извърши каквито и да е действия,а пък самоубит,съвсем!!!:(((
Вече,кой гражданин може да бъде спокоен,след като няма да има сигурност за живота си,защото силовото министерство го е арестувало?!!!
Тука е трагедията,която в нормална страна,би довела до тотална смяна на цялото ръководство в министерството и надолу,с жестока и безкомпромисна разправа с всички замесени!
Правото на живот е първо и основно!
То вече не е сигурно с това ръководство!!!:(((
Отговор · Харесва ми · Отказ от следене · 8 февруари в 11:22"
мой коментар във фейса,по повод статията:
Лора ли е тъпа, Флоров ли е тъп, или всички сме тъпи
„ Промените, които бяха направени преди години са такива, че от лица, които имат като него /Стойчо/ САМО криминални прояви – това не е основание да не му бъде разрешено носенето на огнестрелно оръжие „
Това каза началникът на ГДБОП, приятелят на Цветан Цветанов и заместник-секретар на Министерството на Вътрешните Работи Станимир Флоров в съботното предаване на Лора Крумова.”

автор Ivo Berov
цитирай
7. bilingual - @ 5.
22.04.2012 12:34
струва си да напишеш цял постинг за това. тук ставаше въпрос за друго. но последното ти изречение противоречи на това, което казваш...
цитирай
8. bilingual - @ ka4ak
22.04.2012 12:37
да, има много примери в медиите, но уви само до там...
днес четох и статия за Първанов, ловните му дружинки, охраните от НСО... това толкова лесно може да се проучи с правилните върпоси, с конкретни имена, места, факти, но уви само ни баламосват, така да се каже. жалко е
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bilingual
Категория: Лични дневници
Прочетен: 183104
Постинги: 50
Коментари: 232
Гласове: 4676
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031