Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.04.2012 20:47 - За отцепниците и политическото номадство
Автор: bilingual Категория: Политика   
Прочетен: 3154 Коментари: 6 Гласове:
5





Политическото и партийното номадство може да се определи единствено като предателство и обслужване на чужди интереси.

ДСБ е партията, за която гласувам. Не се интересувам задълбочено от ежедневни процеси и изяви, защото смятам, че след като съм си дала гласа/доверието, тези хора знаят какво правят и изпълняват обещанията си.
Гласувам за ДСБ, тъй като в платформата им откривам своите виждания и тя покрива очакванията ми за това какво е нужно да се прави/реформира и т.н.

Именно поради факта, че не следя отблизо отделни лица/представители на ДСБ, до вчера не знаех кои са четиримата отцепили се (с изключение на Прошко Прошков, в който много хора повярваха и останаха излъгани както виждам).

И честно казано може би нямаше да се заинтригувам толкова от тази новина, ако не беше тяхната заявка да се присъединят към Меглена Кунева (!?). Само с една дума може да се определи тяхната постъпка: глупост (и предателство, разбира се)

Аз ако съм на мястото на Кунева няма да им се доверя, защото:
-  те говорят за това какво се е случвало или не се се случвало в ДСБ сякаш самите те не са били част от тази политическа сила. Сякаш са били някакви странични наблюдатели.
- приемат за даденост фактът, че носят доверието на хората, които гласуват за ДСБ и че са си изградили име и кариера в политиката именно чрез ДСБ
- не се извиниха на симпатизантите на ДСБ и не се оттеглиха от постовете в Общинския съвет, които заемат чрез ДСБ (това трябваше да е първото нещо, което да направят преди всичко останало)

А най-грозното при тези отцепилите се е че нямат достойнство. Не може да излязат по национална телевзия и да наговорят за 10 минути пълни глупости и с лека ръка да зачеркнат това, от което самите те са били част и да не поемат никаква отговорност, че ако нещата не са се случвали както им се е искало, вината си е и тяхна лична.

А за самата Кунева... не знам къде го видяха този "десен" проект. Как може някой да твърди, че е десен политик като е бил в едно управление с БСП и ДПС???? това е безумие! Това нейното е интересчийство. Да си "десен" е на мода и има голяма шанс да прилапа гласове на млади хора.

Слушах от любопитство едно интервю с нея и единствената асоциация с дясното й беше, че била на протестите на Орлов мост едно време.

И все пак, ако бях на мястото на Кунева, не бих се доверила на тези хора. Ако тя ги приеме в движението си, самата тя явно няма ценности, на които да гради проекта си!

Това е една много грозна история, която отново показва, че стойностното в БГ политиката просто няма шанс, докато е пълно с ей такива!
 



Тагове:   предателство,   ДСБ,


Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. sladurani - Много силен коментар!
11.04.2012 14:33
Много ми хареса: "Те говорят за това какво се е случвало или не се се случвало в ДСБ сякаш самите те не са били част от тази политическа сила. Сякаш са били някакви странични наблюдатели." Май това ни е национална политическа черта. Всички искаме нещо да се случи, но, когато трябва да работим за него, се дърпаме. Когато трябва да говорим за собствените си неуспехи, виним другите. И не спираме да се хвалим, хвалим и хвалим.
цитирай
2. gwendoline - Политическото пребоядисване у нас стана обичайно явление, дори не се възмущаваме вече.
12.04.2012 13:55
А най-жалкото е, че причините за него най-малко са идеологически.
цитирай
3. bilingual - @ sladurani
19.04.2012 21:51
да, това е много кофти навик да се оправдаваш било то с други хора, обстоятелства и т.н. Именно в такива моменти се виждат добродетелите и достойнството на един човек
не искам да съдя никого, но конкретно интервюто с Ангеличин наистина много ме възмути. да обиждаш някой, с който си работил заедно и си вярвал уж в едни и същи идеи е меко казано долно.
цитирай
4. bilingual - @ gwendoline
19.04.2012 21:52
много добре си го написала! наистина не е идеологическо пребоядисването
цитирай
5. kosara2008 - !!!
01.08.2012 10:43
!!!l в десятката!!!
цитирай
6. zaw12929 - Това. . . е интересчийство. НЯМА ...
10.04.2015 19:12
Това ... е интересчийство. НЯМА ДРУГА ОЦЕНКА.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bilingual
Категория: Лични дневници
Прочетен: 183422
Постинги: 50
Коментари: 232
Гласове: 4676
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930